תחזוקת דוד שמש איך עושים זאת נכון?

תחזוקת דוד שמש איך עושים זאת נכון?

תפעול נכון ותחזוקה נכונה יאפשרו לכם ליהנות מדוד שמש יעיל לאורך שנים ארוכות. במאמר הנוכחי נספר על כמה תקלות או בעיות נפוצות, איך מתקנים אותם וגם איך ניתן למנוע. 

כך תמנעו נזקי אבנית לדוד

מתקיני דודים ואביזרים נלווים יודעים לספר על 4 התקלות הנפוצות של דודי שמש. אמנם כל תקלה יכולה לעורר אי נוחות כאשר באמצע המקלחת נגמרים המים החמים ובכל זאת, לא כל התקלות מתרחשות באותה התדירות. התקלה מספר אחת בישראל בכל סוגי הדודים נובעת מהצטברות של אבנית בדוד. הצטברות של האבנית נוצר מסיבה מאוד פשוטה. המים בישראל הם מים קשים. 

כלומר, חימום של מים גורם לתגובה כימית של התגבשות יונים (יון חיובי מתחבר ליון שלילי). אט אט, נוצרת שכבה לבנה או אפורה, בעיקר מעל גוף החימום. מובן שבמקרה הצורך אפשר להזמין טכנאי או מתקין דודים שיחליף את הדוד או את גוף החימום שבתוכו, אבל הרבה יותר פשוט לתחזק נכון. מתקינים פילטר לצנרת המים בכניסה לבית. הפילטר שמונע אבנית מוחלף בכל שנה (ללא צורך בטכנאי) ואתם מרוויחים פעמים. חוסכים נזק לדוד וגם מונעים נזק לגופי חימום אחרים (למשל במכונת הכביסה, מדיח הכלים, קומקום חשמלי). 

כך תזהו ותתקנו נזילה בדוד 

עוד תקלה נפוצה בדודי שמש – נזילה. נזילה יכולה להתרחש אם מתקין הדודים לא חיבר את הצנרת בצורה תקנית. כאשר נוצרת נזילה, חייבים להחליף את החלק הפגום או להחליף את כל אורך הצינור. הפתרון לכך כפול. בהתקנה של דוד חדש, וודאו שמגיע אליכם מתקין דודים מקצועי, שדואג לחיבורי צנרת מעולים ומשתמש בצינורות מאיכות גבוהה. זיהוי של נזילה בדוד אפשרי כאשר כל הברזים בבית סגורים. אם שעון המים של הבית ממשיך להסתובב, יתכן שזו נזילה בדוד. צריכים לעלות לגג ולבדוק האם הנזילה הינה בחיבור של הצינור עם הדוד או שהצינור נפגם במקום אחר. התיקון יכול לעשות על ידי מתקין דודים או אינסטלטור מוסמך. 

כך תזהו בריחת מים חמים מהדוד שלכם 

דודי שמש משולבים כמעט תמיד עם מערכת חשמלית. כלומר, לצד קולט סולארי קיים גוף חימום שנועד לחמם את המים בחורף. בבניינים חדשים, מותקנת בדרך כלל מערכת סולארית המשותפת לכל השכנים ביחד. בקיץ, זו מערכת יעילה וטובה מאוד. הבעיה היא שבחורף מתרחש תהליך של בריחת מים חמים מהדוד. 

בגלל שהמערכת משותפת, כאשר אתם מדליקים את הדוד חלק מהמים החמים בורחים החוצה (דרך הצנרת המשותפת). השכנים מקבלים חלק מהמים החמים שלכם ואתם מקבלים חלק מהמים הקרים שלהם. אפשר לזהות זאת אם גם אחרי שהפעלתם את הדוד לפרק זמן סביר, המים שלכם עדיין לא מספיק חמים (אלא רק פושרים). הפתרון לכך הינו התקנה של פקחום. זהו רכיב חכם עם מודד חום, שיודע לסגור את יציאת המים החמים החוצה לשכנים, לאחר שהפעלתם את המפסק של דוד החשמל.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
צוות מורשת

צוות מורשת